Friday, October 12, 2012

Journey to Balikpapan (yeahhh!!!)


Kami sebenarnya tengah offday hari selasa hari tuh, then dapat call from Beti that we have to go to Balikpapan for our working visa-KITAS. Yeahhh!!!!aku da lama tak tengok traffic light!!!hahahahaha!!aku tak tau kenapa dalam banyak-banyak benda aku rindu traffic light. 

Kami gerak rabu pagi. Yang bestnya , bangun-bangun rupanya safety shoes kami dah dibersihkan. Whoah!!!ini sudah bagus nih! bukan stakat laundry, kasut pon dibersihkan, sampai tapak kasut pon bersih. Dah macam kasut baru aku tengok, kalau tak sebelum nih macam kasut celup tepung je.



TADAAAAA~~~~


Bersihkan???da boleh buat scrub muka


Ini je yang aku bawak, sebab semalam je bermalam. Kucing aku da tergolek da.


Pagi itu hujannn, mesti bumi Muara Bunyut sedih sebab aku nak tinggalkan dia.


Sedang menunggu Reguler (kenderaan ulang-alik dari site ke Balikpapan @ Toyota Innova). Hujan kan, tincess takleh basah-basah ha ! ha ! ha! takde ah, hujan lebat kot, cari pasal je redah, demam susah.


Pemandangan depan bilik waktu pagi


more


 and moreeeeee~


As usual, perjalan mengambil masa around 9-12 hours. Ini adalah antara gambar yang aku sempat snap. Yang len tak sempat, sebab masuk kete jadi sleeping beauty. Tidur sampai ternganga-nganga. Oh-hudoh-sungguh.



Haa..kali ini special, ada video sket, baru rasa nak ambik sebab rasa rugi tak sempat shoot sorang akak nih pakai bedak sejuk bawak motor. Akak, lu memang bran!

video

 Sampai-sampai, terus pergi SuperBlock, konpius sekejap pas masuk, rasa macam dekat Kuala Lumpur jap


Yaaa~~sini memang sangat famous Upin dan Ipin





Sangat lapar time nih, kalau nampak lembu melintas time nih pon aku boleh gigit lembu tuh time tuh jugak. We choose to eat at a Pasta shop. Lupa plak nama kedai, al maklum la, lapar sangat.





Semua kelaparan nih





My food~~~ sirloin steak~~~sexy nya lembu nihhhhhhhhhhhhhhhhhhh~!!


Pastu pergi cuci mulut kat Jco ..Asyik~~!!


Balas Starbucks plak, duk hutan 2 minggu weh. Keluar hutan balas macam-macam. And then we have a very longggggggggggggggggggggggg chat~~~share experienced tempat kerja masing-masing. Sembang sampai ke hotel sampai ke tengah malam. Gosip segala.. auwww~~



Next  day, ngurusin working visa . Ini adalah kantor Imigresen Balikpapan. Nice people there !





Itu aja dari saya. Duluan ya.. Daaa~~!!


#Perjalanan balik 12 jam @_@

No comments:

Post a Comment