Sunday, September 30, 2012

Hari pertama di balikpapan


Aku bertolak dalam 0820 macam tu dari LCCT. Menaiki Airasia straight to Airport Sepinggan, balikpapan.

Malaysia sedih weh tengok aku nak tinggal dia, tak caye tengok ni ha..hujan..btol ni..Malaysia nangis aku
nak tinggal dia. Aku pon sampai demam nak tinggal Malaysia


Ni bersama-sama rakan seperjuangan aku Lino and Jen Win. Hujung tudung putih tuh kak mary.






Ni sekitar kawasan Airport Sepinggan




Kalau da sampai haruslah lapar kan, malam tuh kita semua dinner dekat Torani. Seafood dia best,segar and yang penting MURAHHHH!!!








                                               Thanx to parent kak mary sebab belanja :)


Muka-muka lapar :P






#Macam nak pecah telinga aku duk lam flight sebab selsema

Monday, September 10, 2012

Menuju alam pekerjaan

Kalau da nak masuk alam pekerjaan mestila nak kena ada persediaan. Nak amik mood nak keje mesti lah nak ada baju baru..ecececece!!sebenarnye time blaja dulu aku tak banyak baju formal..dan memandangkan badan da menjadi sihat (jangan nak kata gemok!gemok-gemok slow sket..cili mulut baru tau) maka haruslah membeli baju yang lebih besarrrrr agar selesa nak bekerja..ni baru baju formal,tshirt blum lagi..aku shopping kat jusco je.murah pon murah..plus selesa and banyak pilihan. Sumpah penat gila hari ni, pagi tadi pergi cop visa..tiba-tiba terasa diri ini bagaikan pegawai bekerja di situ

"ibuk, borangnya mau ngambil di mana?" sapa seorang wanita pertengahan umur

Jantung ku berhenti seketika,fikiran merewang entah ke mana..adakah aku sudah di bumi sang garuda?

"borangnya ambil di kaunter dua sana"
Phew!tere jugak aku cakap indon.. Tak sia-sia tengok sinetron kat tv3..

Thursday, September 6, 2012

Berijazah

Alhamdulillah! bukak healthy campus usm tadi, da keluar status berijazah. Walaupun susah sikit akibat

terlampau lagho masa tahun pertama, aku kena bekerja keras skit dari orang lain. Tapi, alhamdulillah

dapat jugak aku tamatkan pelajaran aku dalam jurusan kejuruteraan sumber mineral. Syukur ! InsyaAllah

majlis konvokesyen pada 22/9/2012. And.....after that, new phase, alam pekerjaan. Akan berlepas ke

Balikpapan, Indonesia pada 26/9/2012. Aku tau, ramai akan tanye why nak kerja negara orang?

Aku da berdoa, aku da berusaha, dan aku rasa ini adalah terbaik dari Allah S.W.T. Aku cari rezeki halal.