Wednesday, August 29, 2012

definisi kecantikan


C-A-N-T-I-K

Semua perempuan dalam dunia ni will do anything just untuk jadi cantik.

For me, definisi cantik bagi aku ialah bila kita pandang perempuan tu, pastu kita rasa nak pandang dia
berkali-kali. Itu orang panggil ada seri muka.

Tapi, kalau dalam hati kita cantik, for sure menda tu akan terpancar kat muka kita. Inner beauty glows through your face.

Aku tiba-tiba nak tulis pasal cantik nisebab aku tengah tengok cita My Name is Khan sebenarnya kat tv3. Kajol nampak makin cantik bila makin berusia.



                                                 Gambar Kajol dari filem Bekhudi 1992





                                                       Kajol in march 2012 Filmfare



                                                          Kajol in Vogue India 2012

Ada ramai lagi sebenarnya yang makin berusia makin cantik, tapi dalam entry ni aku bagi contoh Kajol.

 Apa definisi kecantikan anda? :)

Monday, August 13, 2012

Cium mulut

Bulan pose biasa la kan penat?

Kadang-kadang sampai tertido

Kat mana-mana..Kat umah port

tido paling best untuk ialah ruang

tamu..Dalam tengah pejam- pejam

mata tuh, tiba- tiba ada bau busuk

macam muntah,pastu sejuk je bibir

aku..aku bukak mata..Terkejut gilon

tengok-tengok maidin cium mulut

aku!!!! Aku tak kira!!!maidin kena

bertanggungkawab!!! ko kena kawen

ngan aku!!! selepas kejadian aku basuh

mulut

aku ngan sabun banyak kali...wekkk!!!

Mak aku cakap dia baru pas makan

Ikan..ni ha gambar maidin