Saturday, January 1, 2011

cat eye makeup

kenapa saya tak mengantok?kenapa saya x mengantok?kenapa???kenapa????dari tadi da dekat 1000 kali refresh facebook sebab bosan sangat (tipu la kau refresh 1000 kali).Tiba rasa rajin nak tulis blog lak.So,hari ini aku nak ajar korang cara-cara nak pakai eye liner ala-ala kucing gitu.

aku tau dah!korang mesti bayang cm ni kan?bukan la!mcm ni ok?



ok,aku takde la expert sangat.Tapi bleh la nak share skit-skit apa yang aku tau.Ok,
macam ni, mula-mula sediakan bahan-bahan(hahaha!aku nak masak ni kau tau x?).Ape yang korang perlukan ialan eyeliner samaada jenis pensil,liquid, atau gel


aku pakai yang jenis ni,yang ni jenis pensil.Kalau nak pakai yang jenis pensil,adalah penting pensil ni kena selalu tajam,so senang nak draw


yang ni plak jenis liquid.Bagus nih,sebab dia tak cepat comot kalau pakai,and lastly,yang ni jenis gel


ok,so ni mata



Bila korang bukak mata,korang akan nampak line yang cam aku tunjuk kat arrow ni.Amik dari hujung anak mata ang tarik ke hujung kat arrow ni.Macam ni yek,



nak pakai eyeliner ni kena apply math jugak(aku tak main-main ni ok?), korang kena aplikasi scalene



next,buat macam ni plak



kemudian,fill in the blank jek



Lastly,settlekan yang selebihnya



TADAAA!!!da siap!!!!aku pon da mengantok.selamat mencuba ok?

No comments:

Post a Comment